More Website Templates at TemplateMonster.com!

Στο Εναρμόνιο Ωδείο μπορείτε να διδαχτείτε

- Όλα τα όργανα κλασσικής, μοντέρνας, παραδοσιακής μουσικής

- Μουσική προπαιδεία

- Τμήμα Αρμονίου για προσχολικές ηλικίες

- Τμήμα Ανώτερων και Υποχρεωτικών Θεωρητικών

- Φωνητική Τέχνη

- Τμήμα Θεατρικής Αγωγής

- Ειδικό Τμήμα Σπουδών για παιδιά με ειδικές ανάγκες

Απο τη φετινή χρονιά λειτουργούν ομαδικά τμήματα 2 ατόμων με εγγραφή : 20 € και Δίδακτρα : 35 € για τον κάθε σπουδαστή.

Αναλυτικά οι επιπλέον παροχές μας

- ΜΑΘΗΜΑΤΑ 60λεπτα & ΑΤΟΜΙΚΑ, χωρίς επιπλέον χρεώσεις

- ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ και ΕΚΠΤΩΣΗ στο δεύτερο παιδί της οικογένειας

- ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ για να βοηθηθεί ο σπουδαστής, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο απ’ τον αρμόδιο καθηγητη

- ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, στα όργανα που διαθέτει

- ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, στους αριστούχους σπουδαστές μας

- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, για τη βοήθεια των σπουδαστών μας

- ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΡΑΤΟΥ, για σπουδαστές που βρίσκονται στο έτος πτυχίου αναγνωρισμένων οργάνων από το ΥΠΠΟ

- Συμμετοχή ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΣ. Πολλοί από αυτούς διδάσκουν στο ίδιο το Ωδείο μας, αλλά και σε άλλα

- ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ( μουσική ταυτότητα ) για να έχουν οι σπουδαστές μας τη δυνατότητα έκπτωσης, σε μουσικά όργανα, εκπαιδευτικά βιβλία μουσικής, συναυλίες και στα μουσικά δρώμενα του Μεγάρου Μουσικής

Λίγα επιπλέον λόγια, για τα δημοφιλέστερα τμήματα, ώστε η επιλογή σας να γίνει ευκολότερη.

 • Πιάνο
  α) ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, στο οποίο διδάσκεστε την προκαθορισμένη ύλη απο το Υπουργείο. Μετά το πέρας των σπουδών σας αποκτάτε αναγνωρισμένο ΠΤΥΧΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ. β) ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ στο οποίο διδάσκεστε μοντέρνα ύλη με κομμάτια δικής σας επιλογής. πχ. Έντεχνα, Κινηματογραφικά, Έθνικ, Τζαζ, κ.α. γ) ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ, το οποίο σας βοηθά να εξαλείψετε όποια τεχνικά προβλήματα, αποκτώντας ταυτόχρονα τη μεγιστη δακτυλική ευλυγισία και ταχύτητα.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Κιθάρα
  α) ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, στο οποίο διδάσκεστε την προκαθορισμένη ύλη απο το Υπουργείο. Μετά το πέρας των σπουδών σας αποκτάτε αναγνωρισμένο ΠΤΥΧΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ. β) ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ στο οποίο διδάσκεστε μοντέρνα ύλη με κομμάτια δικής σας επιλογής. γ) ΤΜΗΜΑ ΑΚΚΟΜΠΑΝΙΑΜΕΝΤΩΝ ΚΙΘΑΡΑΣ το οποίο χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο στη συνοδεία φωνής (τραγούδι).
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Αρμονιο
  Το σύστημα διδασκαλίας του Αρμονίου στο Ωδείο μας δεν έχει να ζηλέψει το παραμικρό από εκείνο του Πιάνου. Ο σπουδαστής μετά το πέρας των σπουδών του είναι σε θέση να χρησιμοποιεί δεξιοτεχνικά και τα δύο του χέρια (αριστερό - δεξί). Η ύλη του Αρμονίου περιλαμβάνει όλα τα είδη της μουσικής (κλασσική-μοντέρνα) και είναι ελέυθερης επιλογής απο τον σπουδαστή. Τα έτη σπουδών εξαρτώνται απ το χρόνο που αφιερώνει κάποιος για τη μελέτη του και απο το ταλέντο που ενδεχομένως διαθέτει.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Βιολί
  ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, στο οποίο διδάσκεστε την προκαθορισμένη ύλη απο το Υπουργείο. Μετά το πέρας των σπουδών σας αποκτάτε αναγνωρισμένο ΠΤΥΧΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Φωνητική τέχνη ( τραγούδι )
  Στη διδασκαλία του τραγουδιού διδάσκεται η τέχνη, της σωστής αναπνοής και της ορθοφωνίας. Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις τονικές ασκήσεις που σταθεροποιούν τη φωνή, και σε εκείνες, που 'ανοίγουν' την έκταση των φθόγγων. Το ρεπερτόριο προσαρμόζεται ανάλογα με τα μουσικά ακούσματα του σπουδαστή. Τα έτη σπουδών στη φωνητική τέχνη είναι 4.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Υποχρεωτικά Θεωρητικά
  Τα υποχρεωτικά Θεωρητικά, πλαισιώνουν το ειδικό μάθημα του οργάνου, το οποίο παρακολουθεί ο σπουδαστής. Βοηθούν στην ολοκλήρωση των μουσικών σπουδών, και είναι απαραίτητα για την απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου. Τα υποχρεωτικα θεωρητικά ΔΕΝ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Ανώτερα θεωρητικά
  Η σχολή των Ανώτερων θεωρητικών περιλαμβάνει τα εξής τμήματα: α) ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΜΟΝΙΑΣ, β) ΑΝΤΙΣΤΙΞΗ, γ) ΦΟΥΓΚΑ, δ) ΣΥΝΘΕΣΗ. Ανήκουν στις ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ συνεπώς διδάσκεστε, την προκαθορισμένη ύλη απο το Υπουργείο, και μετά το πέρας των σπουδών σας αποκτάτε αναγνωρισμένο ΠΤΥΧΙΟ ή ΔΙΠΛΩΜΑ. Τα μαθήματα είναι ατομικά.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Ηλεκτρικό Μπάσσο
  Το Ηλεκτρικό Μπάσσο, ανήκει στη ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Αποτελεί το ρυθμικό αλλά και το σολιστικό τμήμα ενός μουσικού συνόλου. Μπορεί να παιχτεί με τα δάχτυλα αλλά και με πένα. Στο ωδείο μας διδάσκονται όλες οι σύγχρονες τεχνικές, όπως, slapping, tapping, popping, thumbing, αλλά και όλα τα στύλ μουσικής, όπως, rock, jazz, pop, heavy metal, blues. Το μάθημα του ηλεκτρικού μπάσσου είναι ωριαίο και ατομικό.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Ηλεκτρική Κιθαρα
  Η Ηλεκτρική Κιθάρα, ανήκει στη ΣΧΟΛΗ ΤΩΝ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Αποτελεί το Lead αλλά και το Rhythm μέρος ενός μουσικού συνόλου. Παίζεται με πένα. Στο Ωδείο μας διδάσκοντα όλες οι σύγχρονες τεχνικές, όπως εξελίχθηκαν από βιρτουόζους κιθαρίστες. Οι τεχνικές αυτές περιλαμβάνουν legato, alternate picking, tapping, sweep/economy picking, hybrid picking (country chicken picking), bending και muting techniques. Ο σπουδαστής μέσω της διδασκαλίας, μπορεί εύκολα και γρήγορα να βλέπει συγχορδίες, κλίμακες, arpeggios και διαστήματα πάνω στο όργανο, αποκτώντας έτσι την ικανότητα να αυτοσχεδιάσει πάνω σε ΟΛΑ τα μουσικά ιδιώματα, να αναπτύξει την τεχνική του και να συνθέσει. Διδάσκεται ρεπερτόριο και αυτοσχεδιασμός, πάνω σε όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής (blues, classic/modern rock, metal, funk, country, soul, jazz, pop). Το μαθημα της Ηλεκτρικής Κιθάρας είναι ωριαίο και ατομικό.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Μπουζουκι
  Το Μπουζούκι, ανήκει στο ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Αποτελεί το κύριο μέρος ενός λαικού μουσικού συνόλου. Παιζεται με πένα. Στο ωδείο μας διδάσκονται όλοι οι λαικοί ρυθμοί και δρόμοι. Το μάθημα του μπουζουκιού, είναι ωριαίο και ατομικό.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Μουσική προπαιδεία
  Το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας απευθύνεται κυρίως σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Πρόκειται για το τμήμα μέσω του οποίου το παιδί γνωρίζει τον κόσμο της μουσικής παίζοντας και επιπλέον του μαθαίνει τα μονοπάτια που θα το βοηθήσουν αργότερα να μπει πιο εύκολα στον κόσμο της εκμάθησης οποιουδήποτε μουσικού οργάνου. Η διδασκαλία της μουσικής προπαιδίας περιλαμβάνει όλες τις μεθόδους που θα βοηθήσουν το παιδί να αναπτύξει την προσωπικότητα του, τις αισθήσεις του, τη δημιουργικότητα του, τη φαντασία και την κοινωνικότητά του. Το τμήμα της μουσικής προπαιδείας είναι ωριαίο και ομαδικό.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε
 • Θεατρική αγωγή
  Το τμήμα της Θεατρικής Αγωγής απευθύνεται σε παιδιά και νέους όλων των ηλικιών. Μέσα από τη Θεατρική αγωγή απελευθερώνεται η φαντασία, η επικοινωνία και η καλλιέργεια των ανθρώπινων σχέσεων. Κατακτάται η εμπειρία του θεάτρου, τόσο ιστορικά, όσο και βιωματικά. Βελτιώνεται η ψυχοκινητική έκφραση, ανακαλύπτονται νέοι δημιουργικοί τρόποι επικοινωνίας, γίνονται αντιληπτές οι ανθρώπινες σχέσεις και τα προβλήματά τους. Αναπτύσσονται οι υποκριτικές ικανότητες, λόγος, κίνηση, συναίσθημα ώστε η επικοινωνία να είναι ξεκάθαρη και σαφέστατη κατά τη θεατρική πράξη. Το τμήμα της Θεατρικής Αγωγής είναι ωριαίο και ομαδικό.
 • για ότι επιπλέον χρειάζεστε